Tirsdag 31.oktober presenterte prosjektleder Marthe Hiorth prosjektet på et fellesseminar med FUSSILI-prosjektet. FUSILLI er et mat- og naturressursprosjekt finansiert av Horisont 2020 – EUs program for forskning og innovasjon. Hovedmålet med prosjektet er å gjøre det enklere for byer å utvikle og iverksette en helhetlig matpolitikk som støtter overgangen til bærekraftige matsystemer i urbane og bynære områder.
Temaet for seminaret var «Mange arbeidstakere inntar 1 av dagens 3 måltider i kantinen på jobb. Hvem har ansvaret for at maten på jobb er sunn og bærekraftig?». Det var gode diskusjoner og innlegg om ansvarsfordelingen mellom gårdeier, arbeidsgiver/leietaker, kantineleverandør og arbeidstaker/gjest.
I tillegg til ovenstående aktører jobber Food (R)evolution med ytterligere aktører. Derfor er vår påstand:
PRODUSENTENE må lage gode nok produkter slik at utvalget blir bra
HORECA/KANTINER må erkjenne sitt ansvar, satse på kompetanseheving – og utfordre kunden
KOKKENE må være nysgjerrige, engasjerte og tørre å benytte seg av nye råvarer/oppskrifter
GÅRDEIER/ARBEIDSGIVER må satse på nye konsepter, ta noen tøffe beslutninger – og fronte disse mot leietakere og/eller egne ansatte
AKEDEMIA må evne å spre sin kunnskap til både profesjonelle og private konsumenter – og gjerne være mer synlige
ARBEIDSTAKERE/GJESTENE må våge å smake på nye ting – og ta med seg erfaringer hjem